Социална отговорност

Образцова корпоративна политика

СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

БНП Париба Кардиф България провежда образцова корпоративна политика, основана на социална отговорност, насърчаваща равни възможности на работното място, вътрешни инициативи по опазване на околната среда, подкрепа за повишаване на икономическата и финансова грамотност на клиентите.

Витоша

Знаете ли, че гр. София е столицата на България и е единствената столица в Европа, която се намира в планината.До полите на Витоша може да се достъпи само за 20 минути от сърцето на града.Това е наистина уникално предимство и притежаваме ценни природни активи.Националният парк "Витоша" е зелено убежище за всички граждани от София и околностите с много планински еко трасета, хижи и ски писти.Разбира се, първият спомен на всяко дете от София, което обича ските, е от ски пистата за начинаещи "Офелите".

БНП Париба Кардиф България реши да фокусира своите усилия за  облагородяване на част от тази забележителна област за всички жители на София. Получихме професионална подкрепа от служители на Националния парк „Витоша“. БНП Париба Кардиф България осигори всички необходими материали за реставрирането на съоръженията, намиращи се в местността. Успяхме заедно да пребоядисаме всички пейки, маси и други съоръжения,както и да съберем отпадъците, находящи се в „Офелиите“.

Екипът на БНП Париба Кардиф България отново доказа, че е социално отговорен и се грижи за по-чиста и зелена природа.Всеки път, когато имаме възможност ние, правим добро за природата и хората.По този начин не само прекарваме голямо време заедно, ние създаваме незабравими моменти, които ни обединяват и ни мотивират, но също така помагаме за по-зелен и по-чист град, където нашите деца също могат да изградят незабравими спомени и могат да се гордеят с нас.

 

 

Да засадим дърво за красива планета

По време на безпрецедентната световна ситуация през 2020 г. успяхме да реализираме проект, независимо от сложните обстоятелства и липсата на възможности. Общината Варна ни предостави подходящо пространство и съоръжения, където да облагородим околната среда с професионална подкрепа на градинари, засаждане на дървета, специално избрани за този регион на България.

Повече от 100 дървета бяха разделени по групи между всички служители на Кардиф и с общи сили в рамките на четири часа успяхме да се справим със засаждането на красива дълга зелена линия. За първи път екипът на BNP Paribas Cardif България изпълнява такава инициатива. "Засади дърво за красива планета" съчетава няколко положителни елементи, най-важните са да се направи нещо добро за природата и да се облагороди околната среда.

 

Реновацията на парк „Такев“ се проведе на 27 септември 2019 г.

БНП Париба Кардиф България инициира и реализира проект по Корпоративна Социална отговорност, свързан с обновяване на столичен парк, разположен в центъра на София.Паркът "Такев" се намира в близост до сградата на БНП Париба Кардиф България.

Сътрудничейки с община „Средец“, гр. София е договорен план за обновяване на парка.БНП Париба Кардиф България финансира закупуването и монтирането на нови паркови съоръжения, в това число пейки, кашпи, кошове за отпадъци> Служителите и техните семейства на компанията озелениха и облагородиха градинката с цветя и различни зелени храсти.Целият проект е организиран под мотото "За по-красив град" и всички паркови съоръжения са маркирани с логото на БНП Париба Кардиф България, като основен инициатор.Реновацията на парк „Такев“ се проведе на 27 септември 2019 г.Кметът на община „Средец“ , гр. София, изрази благодарност на Компанията и за цялостната организация.Служителите на БНП Париба Кардиф България и членове на техните семейства успяха да превърнат парка в един истински зелен оазис.

Денят беше изпълнен и с детски усмивки! Най-малките доброволци, участваха активно  в озеленяването, както и в различни забавни игри с аниматори.Всички участници си създадоха страхотни спомени, като екип и допринесоха за благосъстоянието на общността си. Гордеем се да бъдем част от социално отговорна организация като част от групата на БНП Париба Кардиф.