ВТОРО МЕДИЦИНСКО МНЕНИЕ

Световен ден на борбата с диабет

Важната роля на Второто медицинско мнение при диабет

BNP Paribas Cardif & MediGuide

Диабетът е хронично заболяване, при което са характерни високи нива на кръвната захар. Ефективното им поддържане е от съществено значение за предотвратяване на сериозни здравословни усложнения.Въздействието на диабета е много ширко разпространено, засягайки милиони хора по цял свят. Според Международната федерация за диабет (IDF) половината от хората, които живеят с диабет, не са диагностицирани.

Световният ден на диабета, отбелязван всяка година на 14 ноември, е създаден от Международната федерация за диабет и Световната здравна организация (СЗО), и е признат от ООН. Целта е да адресира глобалната заплаха за здравето, предизвикана от Диабета, който е класифициран в две основни форми, тип 1 и тип 2, всяка със своите собствени характеристики и лечения.

 
Диабет тип 1: Как Второто медицинско мнение може да промени ситуацията

Диабет тип 1 се характеризира с това, че обикновено започва в детството или юношеската възраст. Това се случва, когато имунната система на тялото погрешно унищожава клетките, които произвеждат инсулин. Без достатъчно инсулин, захарта се натрупва в кръвния поток. За хора с диабет тип 1 е необходимо да приемат инсулин чрез редовни инсулинови инжекции или инсулинови помпи, за да контролират нивата на кръвна си захар. Причините за диабет тип 1 не са напълно ясни, но рискът сериозно се увеличава, когато има фамилна обремененост.

Оптимизиране на резултатите от лечението на диабет тип 1

Търсенето на Второ медицинско мнение за диабет тип 1 гарантира:
  • Индивидуален и персонализиран план за лечение. Диабетът може да бъде сложно и предизвикателно състояние от гледна точка на поддържане на стойностите и нивата на кръвна захар. Опитът на всеки човек с диабет тип 1 е уникален. Това, което работи за един човек, може да не работи при друг. Търсенето на Второ мнение ви позволява да изследвате опциите за лечение и в крайна сметка да получите индивидуален план въз основа на вашите специфични нужди.
  • Многодисциплинарен подход. Второто мнение може да помогне за идентифициране на други здравословни проблеми, като усложнения или съпътстващи заболявания или състояния, които могат да изискват специално внимание при изготвяне на плана за лечение.
  • Напредък в лечението. Научните изследвания са подобрили значително контрола и управлението на диабета през последните 10 години. Клиничните проучвания са преминали от разработването на нови инсулини и методи за доставка на инсулин до терапии за забавяне или потенциално забавяне на прогресията на диабет тип 1. Второто медицинско мнение е ценен ресурс за иновативни опции за лечение, които може да не са широко достъпни или известни, като се гарантира, че съществуващият план за лечение е съвместим с най-съвременната наука.

 

Диабет тип 2: ключови стратегии за превенция и дългосрочно

Диабет тип 2 е състояние, при което тялото се бори да използва инсулина ефективно или има недостиг от него. Предотвратяването на диабет тип 2 изисква комбинация от полагане на грижи за себе си и промяна в начина на живот. За да се живее оптимално с диабет тип 2 е необходимо допълнително внимание за да се подържа оптимално здравословно състояние.

Обичайно се развива в зряла възраст, но може да се появи във всяка възраст. Поради нарастващото затлъстяване и заседнал начин на живот, с диабет тип 2 се диагностицират все повече при млади хора, включително деца и юноши.

Фактори, които увеличават вероятността от диабет тип 2
  • поддържане на здравословно тегло – наднорменото тегло, особено около границата, увеличава риска от развитие на диабет тип 2;
  • блансирана диета - имайте предвид, че индивидуалните хранителни нужди могат да варират, така че е важно да се консултирате с Вашия лекар;
  • редовни упражнениния за поддържане на здравословно тегло и подобряване на чувствителността към инсулин;
  • избягване на тютюнопушенето и ограничаване консумацията на алкохол - спиране на тютюнопушенето и избягване на излагане на вторичен дим;
  • редовна проверка нивата на кръвната захар, ако сте в рискова група;
  • рутинни проверки и прегледи за наблюдение на кръвното налягане, нивата на холестерол и други здравни маркери, които могат да помогнат за идентифициране на потенциални рискове или предупредителни признаци
Защо Второто медицинско мнение е от съществено значение в грижите за диабет тип 2

Второ медицинско мнение се предоставя от екип специалисти, ендокринолози във водещ световен медицински център. Оценява се ефективността от съществуващия и назначен план за лечение, като се изследват алтернативни опции и възможности за потенциални промени, с цел оптимизиране на лечението.

Например, в рамките на нашата мрежа от специалисти, даващи Второ медицинско мнение, Keck Medicine на USC, известен медицински център, понастоящем провежда клинично проучване на Фаза 2. Целта на изследването е да се редуцира зависимостта от лекарства или инсулин, да се спре прогресията на диабет тип 2 и да се намалят усложненията чрез стабилизиране нивата на кръвната глюкоза.

 

Следвайте стъпките към ефективното управление на диабета

Ако сте с диабет тип 1, или медицинско състояние, което може да увеличи риска от появата на диабет тип 2, второто мнение може да промени живота Ви. Като част от застрахователния план, нашето партньорство с MediGuide Ви предоставя безплатен достъп до специализирана медицинска услуга за второ медицинско мнение.

Просто се обадете на 008002100020 и екипът от опитни здравни специалисти на MediGuide ще Ви съдейства с процеса. Вземете във Вашите ръце контрола върху управлението на диабета и общото ви здравословно състояние, като изследвате ползите от Второто медицинско мнение още днес. За повече информация за нашата услуга, посетете нашия уебсайт на www.mediguide.com/bg/cardif