Второ медицинско мнение

Повече за Ракът на простатата

Ракът на простатата и позитивното влияние на Второто Медицинско мнение

BNP Paribas Cardif & MediGuide

Ракът на простатата и позитивното влияние на Второто Медицинско мнение

Ракът на простатата е вторият най-разпространен рак при мъжете, който засяга милиони по света. Това е вид рак, който се развива в простатата, малка жлеза разположена под бедрата. Всяка година здравни организации и специалисти по целия свят се присъединяват към кампании насочени към борбата с рака на простата. Тяхната обща цел е да повишат осведомеността за болестта, да насърчат редовната профилактика и да предоставят подкрепа на засегнатите от него.

Първата крачка към предпазване: превенция и скрининг

Въпреки, че всички мъже са изправени пред потенциалния риск от развитие на рак на простатата, някои фактори, като например напредване на възрастта и семейната история, могат да повишат тази вероятност. В резултат на това, от решаващо значение за мъжете е да предприемат проактивни мерки за защита на здравето на простатата. Това включва планиране на редовни прегледи, разговори с личния лекар за възможностите за скрининг и водене на здравословен начин на живот. Като бъдат проактивни, мъжете могат значително да намалят риска и да подобрят цялостното си здраве и благосъстояние.

Важността на ранното откриване, заедно с изясняване на всички налични възможности за лечение, значително подобряват вероятността от постигане на положителни здравни резултати. За да го илюстрираме, представяме неотдавнашен случай на един от нашите членове, който е диагностициран с рак на простатата.

Реален случай
 
Мъж на 40 години получава диагноза рак на простатата. Лекуващият му уролог препоръчва премахване на простатата като първоначална опция за лечение. Въпреки това, с желаенитето си да проучи всички налични опции за лечение, пациентът се обръща към MediGuide за експертно второ мнение.

Действайки с чувство на спешност, MediGuide предлага Dana Farber Cancer Institute да преодстави Второто Медицинско Мнение. Медицинското лице по случая е от опитен клиничен екип на MediGuide и обсъжда доклада от Второто медицинско Мнение с пациента. Преглеждащият лекар препоръчва процедура Nanoknife, която дава електрически импулси, за да убие раковите клетки. Докато пациентът изразява признанието си за възможностите за лечение, които са на негово разположение, той се съмнява в ефективността на процедурата Nanoknife.

Пациентът се обръща към MediGuide за втори доклад Второ Медицинско Мнение, този път от Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC), като желанието му е конкретен лекар да завърши прегледа. Избраният специалист от MSKCC отговаря на специфичните въпроси на пациента относно лечението с Nanoknife, като посочва, че това е надеждна опция за лечение. Вземайки предвид втория преглед, пациентът изразява своята благодарност, като казва: "Докладът е изключително полезен и дава отлични подробности. Това е най-добрият доклад, който съм получил от момента на първоначалното диагностициране."

Въз основа на експертните препоръки, представени в доклада на MSKCC, пациентът взима информирано решение да продължи с процедурата Nanoknife, която дава предимство на запазване на простатата. Три месеца след процедурата, пациентът се подлага на проследяване на радиологията и лабораторни изследвания. Резултатите от тези проучвания са изключително насърчаващи, идентифицирайки положителна реакция към лечението и класифицирайки простатата като "без рак".

Ако сте диагностицирани с рак на простатата (или всяко друго медицинско състояние)

Когато се сблъскате с медицинска диагноза, свържете се с MediGuide възможно най-скоро за експертно Второ Медицинско Мнение. Тази услуга е включена в застраховката Ви за кредит. Стартирането на процеса е толкова лесно, колкото и обаждането по телефона, а медицинско лице на MediGuide ще бъде там, за да ви подкрепи през целия процес на Второ Медицинско Мнение. Като търсите второ мнение, можете да съберете допълнителни знания, за да направите информирани решения, адаптирани към конкретните обстоятелства свързан с Вас

За повече информация относно услугата Второ Медицинско Мнение от MediGuide, свържете се с нас на 008002100020 или посетете нашия уебсайт на www.mediguide.com/bg/cardif