Второ медицинско мнение

Повече за Световния ден за Здраве и Безопасност

Как да защитите здравето и безопасността си на работното място

BNP Paribas Cardif & MediGuide

 

На 28 април отбелязваме Световния ден за Здраве и Безопасност на работното място. Съвсем естествено Ковид - 19 засилва притесненията на много от нас относно нашето здраве и безопасност, особено за тези, които работят в сектори като здравеопазване, търговия на дребно, производство, както и всяка друга сфера и индустрия, в която е невъзможна работата от вкъщи като опция.

Оставайки настрана Ковид-19, болестите и инцидентите биха могли да се случат също толкова лесно във вкъщи, в офис или във фабрика. Ако сте диагностицирани със заболяване, ако претърпите злополука или сте ранени, стъпките, които предприемате, непосредствено след събитието, могат да окажат голямо влияние върху вашето възстановяване и работоспособност. В случай на заболяване или нараняване, се възползвайте от Второ Медицинско Мнение, за да потвърдите, че поставената вече диагноза е правилна, както и че всички възможни варианти за лечение са обмислени.

 
                                                   
 
Искате да кажете, че не бива да се доверявам на моя доктор?
 

Второто медицинско мнение не е свързано с подлагане под съмнение на становището от Вашия лекар. Всъщност - обратното. Повечето лекари са съгласни, че второто мнение има добавена стойност и демонстрира добра медицинска практика. Второто медицинско мнение разглежда всички възможни варианти и планове за лечение въз основа на последните клинични доказателства.

 

Скорошна история от реалния живот
Един от нашите членове, мъж на 30 години, започва да изпитва мъчителни болки в гърба, простиращи се до левия му крак, включително процес на изтръпване в дясна пета. Диагностициран е с дискова херния и стеноза в лумбалния отдел на гръбначния стълб (това е стесняване на гръбначния стълб в долната част на гърба). Неговият лекуващ екип препоръчва операция на гърба с цел облекчаване на болката и изтръпването. Като се има предвид риска в резултат на хирургичната интервенция и изчисленото 6-месечно време за възстановяване (вероятно и още допълнителни 6 месеца, ако има странични ефекти), той може потенциално да е неработоспособен до 12 месеца.

Притеснен за предстоящата операция и необходимостта от продължително време за възстановяване, той решава да се свърже с MediGuide. Целта му е да разбере повече за възможностите свързани с лечението. Осъществява контакт с медицинска сестра, която провежда клиничен прием по телефона, подписва формуляр за медицинско съгласие, а MediGuide прави всичко останало

Специалистите по ортопедия и неврология получават медицинските данни, които MediGuide им изпраща от името на члена. Те преглеждат целия набор от документи по случая. Въпреки, че са съгласни с поставената диагноза, препоръчват промяна в плана на лечението. Становището им е, че заболяването не налага хирургичната интервенция. Вместо това препоръчват продължителна физиотерапия с целеви упражнения за укрепване на сърцевината и кръста. Пациентът се успокоява в резултат на получената от MediGuide препоръка. Шест месеца по-късно той съобщава за значително подобрение и намаляване на болката и изтръпването, в резултат на само 1 месец работа с целеви упражнения.

Какво трябва да направя?

 

Ако вече сте диагностицирани с медицинско състояние, независимо дали е в резултат от нараняване или заболяване, свържете се с MediGuide днес. Нашата медицинска услуга за второ мнение е достъпна напълно БЕЗПЛАТНО, като част от вашата застрахователна програма. Необходимо е само телефонно обаждане, за да започнете процедурата по втора медицинска оценка. Ще бъде назначена една от медицинските сестри на MediGuide, която ще Ви води през целия процес.

Обадете се на 008002100020 или за повече информация посетете нашият уеб сайт www.mediguide.com/bg/cardif.

 

Световният ден за „Здраве и Безопасност на работното място“ служи за повишаване осведомеността за превенция и предотвратяване на трудови злополуки и болести в световен мащаб.